Har du behov for billig gulvafslibning priser er Byens Gulvfirme den rette gulvpartner

Gulvbehandling

Gulvbehandling karakteriseres også efterbehandling, overfladebehandling eller blot behandling af plankegulve. Den bruges til at beskytte en nyrenoveret overflade, og give det et smukt og nyt udseende og patina. Vi er mester i gulvbehandling og kan finde den rette løsning til dit gulv og dig. Ring eller skriv gerne til os for en snak om dine gulve og muligheder.

Gulvbehandling

Gulvbehandling

Hvilken behandling skal vi give dit gulv?

Man kan vælge blandt sæbe, lud, lak eller voks som efterbehandling til dit nye eller nyslebne Parket- eller plankegulv? Se her, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige teknikker, og lær, hvordan vi gør. I fald du i samspil med gulvfagmanden vælger gulvbehandling kan man tage hensyn til følgende:

  • Udseende
  • Robusthed
  • Støvsugning og vask
  • Pasning og pleje

De mest normale typer overfladebehandling er sæbe, olie, lak eller voks. Disse fås enten som hvide eller klare. Hvid lak, hvid lud og hvid sæbe er populære behandlinger.

Hvorfor skal vi gulvbehandle parket- eller plankegulve?

Et ubehandlet parket- eller plankegulv kan lynhurtigt blive plettet af væske, slid og smuds. En overfladebehandling beskytter trægulvet mod disse ting, gør det nemmere at holde rent og giver dig mulighed for at vælge, hvilket udseende dit gulv skal have.

Hvor tit må du overfladebehandle hjemmets gulv?

Hvor ofte der skal efterbehandles betinges af gulvets benyttelse samt rengøring, pleje og vedligeholdelse. Trægulvet vil regelmæssig vaskes og støvsuges med rengøringsmidler, der passer til gulvtypen – som udgangspunkt en gang om ugen. Læs mere om det her.

Hvilke ting bør du tage i betragtning, når du vælger overfladebehandling?

Når du skal vælge overflade til dit massive bræddegulv, må du tage hensyn til:

  • Hvor meget brug og slid der er på trægulvet, dørtrin, trapper og andre steder. Trappetrin slides eksempelvis hurtigere end gulve.
  • Hvilken træsort gulvet er produceret i.
  • Hvilket look du ønsker, at plankegulve skal have.
  • Uanset hvilken overfladebehandling du benytter, må producentens vejledninger følges til punkt og prikke for at opnå et korrekt og solidt resultat.

Lud og ludbehandling af trægulv

I fald dit gulv er ny slebet, vil det vise sig som lyst og naturligt . For at fastholde det lyse og æstetiske udseende og patina, skal der påføres en ludbehandling. Lud og ludbehandling hindre træets naturlige gulning og kan foreslås til alle lyse trægulve.

Ludden kan ikke stå alene som overfladebehandling, idet lud ikke beskytter gulvet. Herved danner ludbehandling kun base for oliebehandling, sæbebehandling eller lakering.

Fordele ved ludbehandling er, at træet får det populære lyse og gråhvidlige sandskurede udseende.

Rengøring udføres med hvidsæbe eller natur sæbe. Sæbespåner giver det mest naturlige og rustikke look, og kan helt klart anbefales.

Sæbebehandling af trægulv med en tyktflydende gulvsæbe

Dersom du har et slidt, gammelt og rustikt massivt plankegulv, er sæbebehandling en rigtig brugbar og fin løsning. Det danner en smuk, naturlig overflade på et nyafslebet massive gulv. Sæben giver en slidstærk og holdbar gulvflade, der er nem at rengøre, vedligeholde og pleje. Ofte påføres der først en lud og ludbehandling, hvor efter træet mættes med gulvsæben.

Vask med sæbe har været praktiseret som overflade i mange hundrede år og generationer, og frembringer et naturligt flot look og patina. Det forudsætter dog ofte gulvvask, og er ikke så robust og slidstærk som lakering og oliebehandling.

Når gulvet er slebet udføres en lud og ludbehandling. Herefter mættes gulvet med en tyktflydende gulvsæbe, herunder færdigblandede sæber (hvid sæbe – natur sæbe) eller sæbespåner. Disse fås med og uden hvidpigment og kan købes hos supermarkeder, farvehandlere og byggemarkeder.

Fordele: Et sæbebehandlet trægulv har i særdeleshed den fordel, at mærker og hakker i træet kan ’rejse’ sig på ny ved gulvvask. Fra da af bliver trægulvet som nyt igen.

Gulv rengøring udføres med en gulvsæbe for at træet ustandseligt er mættet. Et nyafslebet og nybehandlet plankegulv eller parketgulv vaskes optil 5 gange med en ekstra fed blanding inden benyttelse. Daglig vedligeholdelse med almindelig støvsugning. anvend aldrig affedtende rengøringsmidler såsom sulfo.

Olie og Oliebehandling af trægulv med gulvolie

Ønsker du at overfladebehandle dit parketgulv eller plankegulv med gulvolie, vil gulvmanden benytte hærdende olie. Hærdende olie er tilsat en hærder, som får olien til at tørre hurtig op med en slidstærk og hård overflade. Hærdende olie fås med og uden hvidpigment.

Olie giver træet en flot, dyb og honningfarvet gulvflade. Hvid olie giver træet det eftertragtede og smukke udseende, hvor naturolie frembringer en varm farve.

Den hvide olie bruges på ludbehandlede lyse gulve, for at intensiver den hvide patina. Olie giver gulvet en pæn mat overflade, der er forholdsvis modstandsdygtig over for smuds og slid.

Olieringen frembringer en meget slidstærk gulvflade, som er let at opfriske og vedligeholde på områder med meget slid, fx rundt om spisebordet og gangbaner. Få en snak med din fagmand og gulvfirma eller os, så er du sikker på at få den rette oliering til dit gulv.

Fordele ved olie er, at ridser og hakker let kan fjernes ved damp eller fugt. Dermed rejser træet sig, og ridserne forsvinder let og enkelt.

Rengøring foretages med en gulvsæbe som er beregnet til oliebehandlede parket- eller plankegulve. Dette er en 3-i-én gulvsæbe som både plejer, vedligeholder og rengør ved hver gulvvask. Derfor er re-oliering ikke påkrævet.

Lak og lakering af trægulv med boliglak

Lakering giver en holdbar gulvbehandling i halvblank, mat eller blank efter ønske. Lak er nem at rengøre og pleje, og kan vedligeholdes med ny gulvlak inden det gamle laklag gennemslides. Et lakeret gulv kan normalt holde i flere år, inden det er nødvendigt at genlakere.

Hvor længe et lakeret trægulv holder, bestemmes af sliddet samt hvilken type lakbehandling der er anvendt. Et lakeret trægulv er ret robust over for smuds og fugt , men vand og spildte væsker bør dog tørres op. Indenfor de seneste år er der sket en stor udvikling indenfor gulvlak. Alle gulvmænd anvender vandbaseret lak som er miljøvenlig, mat og slidstærk.

Fordelen ved lak er, at man får en meget modstandsdygtig efterbehandling, som er nem at rengøre, vedligeholde og pleje.

Rengøring foretages med et ph-neutralt universalt rengøringsmiddel, med en hårdt opvredet moppe eller klud og så lidt vand som muligt.

Maling af trægulv med epoxy eller alkyd

Ikke mange vil male et helt nyt eller nyafslebet trægulv, da træets farve og naturlige spil dermed forsvinder. Til gamle, lakerede eller meget nedslidte gulve kan maling være en smuk og praktisk gulv

Til gulve med almindelig brug og slid, f.eks i soveværelset eller stuen, kan du vælge en alkyd. Epoxy maling har større holdbarhed og tåler vandpåvirkning og er derfor bedre til fx et vådrum eller køkken.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related posts

Sæbe

Sæbe og sæbebehandling af bræddegulve tilbydes. Ifald du ønsker et nydeligt plankegulv med et...

Olie

Olie og oliebehandling af parketgulve og plankegulve tilbydes til en acceptabel pris. Denne efterbehandling...

Voks

Bonevoks og voksning af træ og trægulve har været benyttet som en ubetydelig overfladebehandling...

Maling

Hvorfor male parket? Maling er en stærk gulvbehandling som er fulddækkende. Herved kan åretegninger...

Gulvsliber

Gulvsliber søges. Til hurtig hyre leder vi efter en erfaren og dygtig fagmand til...

Lak

Lak og lakbehandling anvendes til forsegling af gulve for at skabe af gulvets overflade...

Gulvmand

Gulvmand tilbyder en håndsrækning indenfor gulvrenovering, gulvfornyelse samt renovering af parket- eller plankegulve. Vores...

Lud

Lud og ludning er en fremgangsmåde der giver et fint, naturligt og lyst udseende...

Gulvfirma

Gulvfirma gennemfører alle former for gulvafhøvling, afslibning og behandling af parketgulve. Ring eller skriv...

Gulvpolering

Gulvpolering og polering af trægulve, er en mulighed for at skabe blanke gulvflader. Her...

Gulvarbejde

Gulvarbejde omdanner dine grimme, ridsede og nedslidte trægulve til nye. Med gulvbehandling, gulvafslibning eller...

Gulvafhøvling

Gulvafhøvling tilbydes her af drevne gulvfolk med års erfaring indenfor gulvrenovering. Behøver dit massive...

Gulvafhøvling pris

Gulvafhøvling pris og priser på gulvarbejde er uden tvivl billigst hos os. Få den...

Dørtrin

Dørtrin kaldes også dørtærskler, fodtrin, fodspark, tærskler og bundkarm er et af de mest...

Afslibning

Afslibning og renovering af meget grimme gulve af træ finder du hos os. Afslibning...

Gulvpleje

Gulvpleje benyttes til at gøre trægulvet nydeligt og bevare en slidstærk overflade. Parket- eller...

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Top